Denedik Öğrendik #şarap

Yeni bir yazı serisi. Bu bölümde sizlerle yediğimiz tattığımız güzel şeylerden bahsedip gurmecilik yapacağız. Bir önceki yazımızda Bozcaada'yı anlatmış Bozcaada'nın şaraplarına da bolca yer vermiştik. Hal böyle olunca bu şarapları daha ayrıntılı incelemenin daha iyi olacağına kanaat getirdik.



Bozcaada şarapları yerel bir dükkan sahibinin söylemiyle adanın kendi topraklarında yetişen üzümden yapılmakta. Ve adada üzüm dışında bir meyve şarabı bulmanızı imkansız hale getirmekte. Biz son gidişimizde üç çeşit şarap deneme fırsatı bulduk. Bunların ikisi kırmızı biri rose şaraptı. Tercih ve beğeniler kişisel damak zevki doğrultusunda değişmekte. Ben üç şaraptan en çok Ataol'un Merlot şarabını beğendik. Bir de Shiraz deneme şansımız oldu fakat çok beğenemedik.

Bozcaada'da bir çok şarap üreticisi var. Bunlar;
-Amadeus
-Ataol
-Corvus
-Gülerada
-Talay
-Yunatçılar


Çoğu üreticinin şaraplarını marketlerde ve özel şarap satan yerlerde bulabilirsiniz. Yumuşak içimli, adanın kendi üzümlerinden yapılma şaraplar bunlar.
Ada'da eskiden beri üretim yapan şarap fabrikaları merkezde bulunmakta fakat yeni açılan fabrikalar merkezden uzakta.Bildiğim kadarıyla bu fabrikaları gezme şansınız oluyor.


Bozcaada'da şarap içilecek en güzel yer kesinlikle Polente Feneri. Gün batımı eşliğinde orayı ziyarete gelen büyük bir kalabalıkla birlikte şarabınızı tadımlama fırsatı sunuyor. Şarabınızı yanında yiyeceğiniz yiyeceklerinizle birlikte örtünüzü kapıp gitmeniz yeterli. Gördüğünüzde vay be insanlar nasıl hazırlıklı gelmiş diyeceksiniz çünkü şarap bardaklarını, masa sandalyelerini kapıp giden birçok insana rastlayacaksınız. Hatta şanslı günündeyseniz bir evlenme teklifine bile şahit olabilirsiniz.

Bizi instagram üzerinden takip edebilir yazmamızı istediğiniz detaylar için iletişime geçebilirsiniz.
instagram/miandmyworld

Yorumlar

Popüler Yayınlar