Gezdik Öğrendik #bozcaada18

                        Blogun 'Gezdik öğrendik' kısmında gezdiğim yerlerden bahsedicem. Sizlerin de gitmeden önce bir fikriniz olması ya da belki de hiç düşünmüyorken gitmenizi sağlayabilirim.


Bu yaz henüz bir hafta önce güzel şehrin güzel adası Bozcaada'daydım. Ben yıllarca Çanakkale'de yaşamış ve oranın yerel halkı kadar bilgiye sahibim bu şehir hakkında.  Aslında hiç de aklımızda olmayan ve hiç ama hiç tahmin edemeyeceğim bir şekilde kendimi çadır kampında buldum.

           Biz bir arkadaş grubuyla birlikte adanın tek çadır kampı olan Camping Bozcaada'da bir gece konakladık. Çadır yaşamını seviyorsanız sizin için her türlü imkanı sunan bir kamp alanı.


Fakat benim gibi çadır yaşamına alışkın değil ve bu konu hakkında tereddütleriniz varsa ben olsam bir butik otel tercihinde bulunurdum.
                   

                   Kamp alanı oldukça geniş ve üç seçeneğiniz var. Eğer bizim yaptığımız gibi tek gün konaklayacaksanız çadır sizin için uygun olacaktır. Fakat iki gün ya da daha fazla konaklayacaksanız Bungalov evleri de tercih edebilirsiniz. Bir diğer seçenek ise karavana sahipseniz karavanda konaklamak. Ben kendi deneyimimden bahsetmek istersem alanda tuvaletler ve ortak duş alanı bulunmakta. Duşlarda özellikle akşam üzeri normal olarak bir sıra oluşmakta. Ama benim beklediğimden gerçekten temiz bir alandı. Yemek konusundan bahsetmem gerekirse yemek için pek bir tercihiniz bulunmamakla birlikte ben özellikle kahvaltıdan hiç memnun kalmadım. Size önerim eğer kahvaltı getirecek yeriniz varsa kahvaltı için malzemelerinizi kendinizin getirmesi ya da merkez bölgeye inerek orada kahvaltı yapmak.
http://campingbozcaada.com/

                   


Kamp alanına Ayazma ve Sulubahçe plajı çok yakın konumda o açıdan güzel bir yerde. Biz iki gün boyunca Ayazma'nın hafta sonu çok kalabalık olması sebebiyle Sulubahçe plajını tercih ettik. Plaj dediğime bakmayın herhangi bir tesis ya da şezlong bulma şansınız yok sadece kum ve deniz :) Çok sakin ve gerçekten berrak bir suyu var. Size önerim bu güzel denizden yararlanırken güneşten kavrulmamak için yanınızda şemsiye getirmeniz.



       

       
 Sabah denizi kullanıp hazırlandıktan sonra gün batım saatini kaçırmadan 6-7 suları arasında gün batımı alanına gitmek. Eğer şanslıysanız ve bulutsuz bir güne denk gelirseniz harika bir manzara ve gün batımı sizleri bekliyor olacak. Yanınızda sandalyenizi ve şarabınızı alıp izlemeye gidebilirsiniz.
Ulaşımdan kısaca bahsetmem gerekirse eğer imkanınız varsa arabayla gitmeniz eğer yoksa Bozcaada'da ulaşıma (taksi ve minibüs var) çokça para harcamaya hazır olun.




                     
               E yaşamaktan kısaca yapılacaklardan bahsettik şimdi sırada kısaca gezdiğimiz ve sizin de neler yapabileceklerinizden bahsedeceğim.



               Öncelikle Çanakkale çok rüzgarlı bir memleket olmakla birlikte Bozcaada da bu doğal olaya çokça rastlayacaksınız. Bu nedenle yanınıza mutlaka bir hırka almanızı öneririm. Merkeze indiğinizde gezeceğiniz yerlerden bahsetmem gerekirse kısaca sokakları bol bol tozlayın. Çok hoş evlerin ve çiçekli sokakların arasından geçeceksiniz. Göz kırpan kadın duvar resminin önünde bir fotoğrafınızı çekilin ki Bozcaada'ya geldiğiniz belli olsun Instagram'da :D

 Öneriler

- Biz şarabı adaya iner inmez aldık uğraşmamak için. Çok fazla seçenek olduğu için kararsız olabilirsiniz. Ataol şaraplarını sizin için önerebilirim. Özellikle Ataol Merlot güzel bir tercih olacaktır ada şarapları içinde. Ada şarapları yapılırken genelde adanın üzümü kullanılmakta ve üzüm şarabı dışında şarap türü bulunmamakta.


- Mekanlarda vakit geçirmek isterseniz iyi bir bütçeyle gelmenizi öneririm. Çünkü hem adanın turistik bir yer haline gelmesi hem de haftasonları özellikle İstanbul'dan çokça ziyaretçi alması sebebiyle mekan fiyatları oldukça pahalı.

- Biz adadan dönmeden E La Pizza & Bistro 'yu keşfettik. Gerçekten çok kaliteli ve damak zevkine hitap eden oldukça seçeneği olan bir pizzacı. Kesinlikle memnun kalacaksınız.

- Adaya ulaşım Çanakkale merkezden yalnızca yaya olarak yapılmakta. Ve deniz otobüsünün biletlerini bir gün önceden almanız gerekmekte. Arabayla ulaşım sağlayacaksanız bunu Geyikli üzerinden feribotla yapmanız gerekmekte.

- Ada marketlerinde naylon poşet verilmemekte. Bunun yerine kese kağıdı kullanılmakta. Bu çevreci ruh aynı zamanda rüzgar gülleri ile de desteklenmekte. Adaya gelen misafirlerin de bu ruha ayak uydurması gerekmekte.


Uzun lafın kısası diyor ve sözümü artık sizi çok da sıkmadan bitirmek istiyorum. Bozcaada'ya gitmek istiyorsanız bence mutlaka görün ama aşırı büyük umutlarla da gitmenizi önermiyorum yalnızca güzel hoş bir ada gezmiş olacaksanız.










Sorularınızı bekliyorum.
Bizi sosyal medyada takip edin
instagram/miandmyworld

Huzurla Kalın , mia

Photos by us
instagram/miandmyworld

Yorumlar

Popüler Yayınlar